top of page

T-MÉTER A HANUKATALIZÁTOR DÍJÉRT!



Megtiszteltetés érte Alapítványunkat, s egy idén megalkotott új oktatási eszközünk, a Tolerancia-méter jelölést kapott a JDC Hanukatalizátor díjára, az "Innováció" kategóriájában. Ha Neked is tetszik a Tolerancia-méter ötlete, vegyél részt a szavazáson, s támogasd újításunkat! Köszönjük

--------------------------------------------

frissítés: 2016. december 28. forrás: Bálint Ház

Kedves Barátaink,


idén is átadtuk a Hanukatalizátor Díjakat.


Az egyéni jelöltek közül Radnóti Zoltán rabbi, a Zsidó Közösségi Szeretetszolgálat alapító tagja, míg az innovatív szervezetek, közösségek kategóriájában a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár 100 év – 100 tárgy című kiállítása kapta az idei Hanukatalizátor Díjat.

Egyéni kategóriában idén Borgula András, Czink Tamás, Dési János, Gráner Mar

ian, Kőszegi Zsófia, Márkus Sándor, Mayer András és Mayer Gábor, Radnóti Zoltán, valamint Szilágyi Erzsébet, míg a közösségi projektek, szervezetek közül a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár 100 év – 100 tárgy című kiállítása, valamint az Adománytaxi, az Éld át! projekt, a Tolerancia méter – Az Élet Menete Alapítvány, a Szakácskönyv a túlélésért tantermi projekt - Gólem Színház, Centrópa, Haver, a Talmud nem csak nőknek és a Zsidó mesék 2 kapott jelölést a Hanukatalizátor Díjra.


A Hanukatalizátor díjat pár évvel ezelőtt azzal a céllal alapítottuk, hogy méltó módon ismerjük el azokat, akik kiemelkedően aktívan veszik ki részüket a zsidó közösségi élet építéséből. A Hanukatalizátor Díj súlyát az adja, hogy nem zsűri vagy bizottság ítéli oda az elismerést, hanem maga a közösség szavaz róla.


Az elismerés átadása után Radnóti Zoltán rabbi azt mondta: nem számított rá, hogy ő lesz a díjazott, csak reménykedett benne, hiszen a Zsidó Közösségi Szeretetszolgálat kezdeményezést egyrészt nagyon fontosnak tartja, másrészt a jelöltek névsora kiváló volt. Nagy dolognak tartja, hogy ő vehette át a díjat, hiszen az eredmény közönségszavazáson múlt, amit sokra értékel.


Az innovációs kategóriában a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása a 100 év – 100 tárgy nyerte el a 2016-os Hanukatalizátor díjat. A 100 év - 100 tárgy kiállítás a 32 éve változatlan állandó kiállítás régi helyét próbálja betölteni, teljesen új alapra helyezi a magyar zsidó kultúráról és közösségekről való múzeumi gondolkodást. Nem a közösség eseménytörténetét veszi végig évről évre, hanem a múzeum és a levéltár gyűjteményi idejét tekinti alapnak és azt javasolja először: gondolkodjunk az időről.



Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page