top of page

AZ ÉLET MENETE ALAPÍTVÁNY HOLOKAUSZT-EMLÉKNAPI RENDEZVÉNYE


Az ENSZ idei holokauszt-emléknapja alkalmából alapítványunk megnyitotta a Dohány utcai zsinagóga sírkertjében, azt a peszáchig tartó kiállítást, amely nemzetközi szervezetünk 30 évét mutatja be.


Nagy megtiszteltetés volt, hogy az eseményen a dermesztő hideg ellenére több holokauszttúlélő, idős ember is tiszteletét tette, akiket virággal köszöntöttünk.

A megemlékezés elején Mága Zoltán hegedűművész és zenésztársai a Szól a Kakas már című művet adták elő, majd Aharon Tamir, szervezetünk nemzetközi főigazgatója méltatta a kiállítást.


Latorcai Csaba államtitkár-helyettes a magyarországi Élet Menete szervezet fontosságát és munkáját elismerve jelentette be, hogy a január 27-re tervezett gyalázatos Horthy-misét, amelyet a kormány is elítél, nem tartják meg a Belvárosi templomban.

Frölich Róbert országos főrabbi azzal lépett a mikrofonhoz, hogy meghallgatván az államtitkár urat, nem azt a beszédet fogja elmondani, amivel készült. Inkább örömét fejezte ki a kormány intézkedése miatt, hiszen így a budapesti zsidóság maradhat a zsinagógákban a szokásos szombat délelőtti istentiszteleteken, és nem kell a Március 15. térre vonulnia, ahol bizonyára nagyon sokan jelentek volna meg.


A felszólalásokat követően Heisler András és Ács Tamás, a Mazsihisz és a BZSH elnökei, valamint Kunos Péter ügyvezető igazgató Teddy Poplinger izraeli konzullal és Székhelyi Józsefszínművésszel, Az Élet Menete Alapítvány alapítójával közösen vágták át az avatószalagot és nyitották meg a különleges kiállítást.


Szeretettel ajánljuk kiállításunkat, a fantasztikus képeket és a hozzájuk tartozó magyar nyelvű magyarázatokat, amelyek bepillantást nyújtanak nemzetközi szervezetünk elmúlt 30 évébe.

Előre bejelentett csoportoknak (15 fő felett), iskolai osztályoknak önkénteseink segítségével tárlatvezetést is biztosítunk. Jelentkezni az info@eletmenete.hu címen lehet.


Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page