top of page

AZ AUSCHWITZI ÉLET MENETE 2018



Az auschwitzi menetet idén harmincadik alkalommal tartották meg, melyen 12 ezer zsidó és nem zsidó származású résztvevő gyűlt össze a világ minden tájáról. Alapítványunk pedig 200 fővel képviselte Magyarországot. A holokauszt nemzetközi emléknapjára évről-évre 55 országból érkeznek fiatalok és idősek, hogy emlékezzenek és emlékeztessenek. A jeles eseményen jelen volt Andrzej Duda lengyel és Reuven Rivlin izraeli elnök is, akik különlegesen fontos beszédeket mondtak.


A résztvevők végigjárták az Auschwitz Birkenau-i megsemmisítő tábor közötti utat a második világháborús halálmenetek egykori útvonalát, a vészkorszak áldozatainak tiszteletére.

A magyar delegáció április 10-én indult Lengyelországba, miután meghallgatta a Dohány utcai zsinagógában Dr. Frölich Róbert országos főrabbi, és Heisler András a MAZSIHISZ elnöke előadását, köszöntését.


A hosszú buszos utazást egy jól megérdemelt vacsora, majd az esti foglalkozás zárta. Az öt nap sűrű programokban bővelkedett, de mint mindig, most is jutott időnk a városnézésre és a kötetlen ismerkedésre.


Péntek este értünk vissza Magyarországra, ahol a budapesti holokauszt emlékműnél, a duna-parti cipőknél összegyűlve zenével és baráti beszélgetéssel búcsúztunk egymástól, illetve a 2018-as auschwitzi Élet Menetétől.Köszönjük az önkénteseink munkáját, és az idei résztvevőink megtisztelő jelenlétét


Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page