top of page

PEDAGÓGUS KÉPZÉS


Az Élet Menete Alapítvány pedagógus képzést hirdet minden érdeklődő számára. A szakmai találkozó 2018. november 18-án vasárnap, 10-15:30 óra között lesz az Alapítvány Klubjában (Budapest XIII. Hegedűs Gyula utca 8.).


A résztvevők számára Az Élet Menete Alapítvány oktatási segédanyagokból ajándékcsomagot állít össze. A képzésen való részvétel ingyenes!


Regisztráció és kérdések: tpecsi(kukac)eletmenete.hu


Jelentkezési határidő: 2018. november 10.


Tervezett program:

10-10:30: Köszöntő az Alapítvány részéről (Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke)

10:30-12: A holokauszt tanulságai (Kornis Mihály, író)

A híres író elmondja mit és hogyan gondol a holokausztról? Hogyan tudja értelmezni és milyen tanulságokat von le a maga és korunk számára.

12-13: Ebédszünet, informális beszélgetés

13-14: Filmek használata a tanórákon (Baglyos Natália, tanár, Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium) Egy megvalósult holokauszt oktatási projekt bemutatója, amely segítséget nyújt azoknak, akik dokumentum és játékfilmeket szeretnének használni az óráikon, akár a zsidóság, akár a holokauszt történetének megismertetéséhez. A bemutató a két fenti témán is túlmutató módszertani segítséget nyújt.

14-15: Holokauszt oktatás a MOTL keretében (Pécsi Tibor, Az Élet Menete Alapítvány, történész, szakmai tanácsadó)

Milyen oktatási programjai vannak Az Élet Menete Alapítványnak? Milyen új módszerekkel és utakon próbálja meg elérni a fiatalokat? Hogyan lehet megújítani olyan programokat, amelyeket több mint másfél évtizede csinálunk? Az ajánlások és a bemutatott újdonságok mindenki számára elérhetőek és megvalósíthatóak.

15-15:30: Zárszó, összegzés (Szántó-Kremmer Dóra, AZ Élet Menete Alapítvány, projektvezető)


Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page