top of page

KÖZLEMÉNY!AZONOS NEVŰ ESEMÉNYTŐL HATÁROLÓDUNK EL

FIGYELEM!


Kedves Élet Menete Közösség!


A Facebook közösségi oldalon egy most hétvégi esemény címe azonos a miénkkel - „Az Élet Menete”.

Tekintettel arra, hogy sem előzetesen, sem utólagosan nem kérték az esemény elnevezésével kapcsolatban Alapítványunk hozzájárulását, ezért haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel. Udvariasan, de határozottan megkértük, hogy legyenek tekintettel arra, hogy az esemény elnevezése Alapítványunk elnevezésével lényegében megegyezik, továbbá sérti az Alapítványunk oltalom alatt álló szóvédjegyét is, és mindezek alkalmasak arra, hogy az Alapítványunkkal az eseményt összetévesszék, összefüggésbe hozzák.


Hangsúlyoztuk azt is, hogy Alapítványunknak milyen célkitűzései vannak, és kértük továbbá a szervezőket, hogy ne adjanak esélyt arra, hogy bárki is összekeverje, vagy összemossa a két programot, ezért változtassák meg az esemény elnevezését hirdetéseken, a felhívásukon szereplő megnevezését.

Jeleztük azt is, hogy nem véletlenül áll jogi védelem alatt az „Élet Menete” kifejezés, szóösszetétel, melyről a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala hivatalos nyilvántartásából származó kivonatot is mellékeltük számukra. Rögzítettük továbbá azt is, hogy Alapítványunk küldetése egy 53 országban működő oktatási program, és nem szeretnénk, ha az általuk meghirdetett eseménnyel elérni kívánt célokkal bárkit is megtévesztene a közösségi oldalon szerveződő esemény címe és bármilyen összefüggésbe is hozná bárki is azt Alapítványunkkal.


Sajnálatos, hogy a szervezők több levélváltásunkat követően is visszautasították a jog alapján álló jogszerű, szelíd, észszerű és érthető kérésünket.


Mindezekre tekintettel szeretnénk most ezúton is az eseménytől, az ott felszólalók mondandójától, és az eseményt szervező közösségi oldaltól a leghatározottabban elhatárolódni.


Őszintén sajnáljuk, hogy a pandémia miatt így is eléggé feszült emberek még egy ilyen kellemetlen ügy miatt is ki vannak téve az egymásnak feszülésnek, egymás bántásának.

Vigyázzanak magukra és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
Comments


Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page