top of page

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

 „Közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.”

A közösségi szolgálat során nem csak megoldhatsz egy problémát, hanem észrevétlenül tanulhatsz az együttműködésről, a konfliktuskezelésről, az empátiáról, a kreatív gondolkodásról, a projekttervezésről, a döntéshozásról és a felelősségvállalásról is.

Alapítványunkat 2013 áprilisában 5131-es sorszámmal az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilvántartásba vette.

Azóta több iskolából is fogadtunk már önkénteseket az egész ország területén,  hiszen vagon- és vándor-kiállításainkkal havonta akár több vidéki városba is eljutunk, ahol a diákok fontos szerepet vállalhatnak.

2016. január elseje után az érettségi vizsga bizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra „közösségi szolgálat” elvégzésének igazolása.

Nagyobb rendezvényeinke pedig (Budapesti Menet, Koncertek, ENSZ nap stb.) mindig több tucat segítő kézre van szükségünk!

Vannak iskolák, akikkel rendszeres a kapcsolatunk, egyikőjük így számol be az együttműködésünkről: "A diákoknak ez az együttműködés számtalan lehetőséget kínál a közösségi szolgálat elvégzésére, mely során a gyerekek aktív szereplők lehetnek a holokauszt megemlékezésekben. A rendezvényekre való felkészítés során azt is megtanulhatják, hogy milyen hétköznapi megoldások lehetségesek a kirekesztés és a rasszizmus ellen."

Várjuk az érdeklődő iskolák, diákok jelentkezését, kérdéseit a lili@eletmenete.hu e-mail címen!

bottom of page