top of page

ELHURCOLT ÉLETEK KIÁLLÍTÁSUNK KESZTHELYEN



Frissítés: Szeptember 4-től a Keszthelyi Hit gyülekezete épületében lesz kiállítva vándortárlatunk, ahol az istentiszteletek alkalmával, vasárnaponként 14:00-18:00 között lesz megtekinthető a következő hetekben.


Frissítés: Elhurcolt életek vándorkiállításunkra két csoportnyi fiatal is kíváncsi volt a Hit gyülekezete által július 18-24 között megrendezett ifjúsági táborban, így Önkéntesünk a Keszthelyi Zsinagógában pénteken és vasárnap is tartott tárlatvezetést a vidéki zsidóság elhurcolásáról szóló kiállításunkhoz.


---


Elhurcolt életek kiállításunkat nyitotta meg Valastyán László, alapítványunk kurátora a Keszthelyi Zsinagógában a mártírmegemlékezés előtt július 3-án délelőtt.

A megemlékezést Faith Asher rabbi vezette, beszédet mondott Goldschmied István, a Keszthelyi EMIH Hitközség elnöke. Ezt követően koszorúzás következett, melyen többek között nagykanizsai,a kaposvári hitközség, a helyi önkormányzat és Hit gyülekezete is koszorút helyezett el a Zsinagóga udvarában található emlékműnél.


Kiállításunk a Hit gyülekezete ifjúsági táborának résztvevői számára is elérhető lesz: július 22-én délután Önkéntesünk tart tárlatvezetést az érdeklődőknek a zsinagógában kiállított tárlathoz. Ezt követően nyár végéig a Hit gyülekezete csarnokába kerül át Keszthelyen.


Képgaléria - kattintson a képre!:









Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page