top of page

AZ ÉLET MENETE LENGYELORSZÁGBAN - 2017


Időpont: 2017 ápr 23 - 05:00



„Az Élet Menete (March of the Living, מצעד החיים) egy 1988 óta működő nemzetközi oktatási program, melynek célja, hogy a holokauszt tényét és a mára vonatkozó tanulságait oktassa, s ezzel a jelent és a jövőt szolgálja. Az egykori halál menete, az Auschwitzból Birkenauba vezető három kilométeres út e rendezvény által az „Élet Menetévé” válik minden évben, a holokauszt nemzetközi emléknapján. Ma már 55 országból érkeznek fiatalok és idősek, zsidók és nem zsidók Lengyelországba, a legnagyobb, a második világháború idején épült és működő haláltábor-komplexumból fennmaradt emlékhelyre.


Az Élet Menete üzenete, hogy emlékezni és emlékeztetni kell. Ennek értelme, hogy soha többé ne történhessen meg hasonló szörnyűség sem, s hogy megtanuljuk a holokauszt napjainkban is érvényes leckéjét.


A Nemzetközi Élet Menete szervezet 2017-ben Magyarországról 200 főnek kínál részvételi lehetőséget a lengyelországi Élet Menetén.


2017-ban a program időpontja április 23-25.


Programtervezet:


Április 23. indulás kora reggel a Dohány utcai zsinagóga elől, Krakkó városnézés

Április 24. Élet Menete program Auschwitz-Birkenauban

Április 25. Krakkó városnézés, érkezés este Budapestre, a Dohány utcai zsinagóga elé


A REGISZTRÁCIÓT A 2017-ES PROGRAMRA LEZÁRTUK



A rendezvényen regisztrációval lehet részt venni.


A teljes költséget alapítványunk saját forrásaiból nem tudja vállalni, így kénytelenek vagyunk hozzájárulási díjat kérni a résztvevőktől – felnőttek esetében mintegy 80.000 forintot.

Aki ennyivel nem tud hozzájárulni a programhoz, úgy nagylelkű adományozóinknak köszönhetően már 48.000.- befizetésével is lehetőség nyílik a részvételre a Nemzetközi Élet Menete programjain.


A választott összeget az OTP Bank 11707024-20453651 számú számlájára kérjük elutalni. A közleményben feltétlen tüntesse fel a résztvevő nevét, címét és a "MOTL POL” szót.

A befizetett hozzájárulási díjról a befizetőnek adóigazolást állítunk ki.


A jelentkezők tudomásul veszik, hogy a programon csak érvényes személyi igazolvánnyal (nem EU-állampolgárok esetén érvényes úti okmánnyal) vehetnek részt, valamint jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy esetlegesen videó és/vagy fénykép felvételeken is szerepelhetnek.


A program résztvevőinek utazásáról, szállásáról, csoportos biztosításáról, igény szerinti kóser (a nemzetközi szervezet kóser ellátást biztosít, aki a program utolsó napján is kóser ellátást szeretne, az adatlapon ezt kérheti) étkezéseiről, szakmai vezetéséről, biztonságáról és orvosi felügyeletéről alapítványunk gondoskodik. A programnak NEM része az egyéni biztosítás, arról a résztvevők gondoskodnak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a magyar TB kártya nem érvényes Lengyelországban, ajánljuk az európai egészségbiztosítási kártya(link is external) kiváltását, mely a kormányhivatalnál személyesen vagy meghatalmazott útján - kiskorúak esetén a törvényes képviselő közreműködésével - továbbá postai úton, valamint ügyfélkapun keresztül írásban igényelhető(link is external).



Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page