top of page

ONLINE MEGEMLÉKEZÉS


Mélyen Tisztelt Holokauszt túlélők! Tisztelt Élet Menete család! Kedves Barátaink!

Sajnos nagyon nehéz időszakon megy most keresztül Magyarország és az egész világ, mert egy rettenetes járvány pusztít mindenhol. Emiatt 18 év után idén első alkalommal nem tudtuk megtartani fővárosi emléksétánkat! Elsősorban a túlélők miatt érezzük úgy, hogy sok év után először nem tudtuk teljesíteni azt, amivel tartozunk nekik és az áldozatok emlékének. Úgy látszik ez is az Élet Menete, de bízunk benne, hogy ismét az ÉLET fog győzedelmeskedni a halál felett!

Szerettünk volna mindenképpen valamilyen módon megemlékezni a holokauszt magyarországi emléknapjáról, illetve az online világ lehetőségeit kihasználva megvalósítani legalább valami nagyon apró dolgot a sok-sok minden közül, amit április 19-re terveztünk.

Április 16-án a Holokauszt Magyarországi Emléknapján délelőtt 10 órától a közösségi oldalainkon (Facebook és Youtube csatorna) láthatjátok a mi saját kis megemlékezésünk összeállítását, majd nemzetközi szervezetünkhöz, a March of the Living International-hez csatlakozva, Magyarországon is meghirdetünk két online Élet Menete megemlékezés lehetőséget.

Az egyik lehetőség, hogy az eredeti auschwitzi menet napján, sajnos az amerikai időhöz alkalmazkodva, de az alábbi két linken tudjátok követni nemzetközi szervezetünk megemlékezését 2020. április 22-én hajnali 01.00-tól: motl.org/live vagy jbstv.org/watch-live. Bizonyára ez nem egy „kényelmes” időpont az európai emberek számára, de talán az éjszakai csend és nyugalom, még mélyebbre tud vinni bennünket az emlékezésben.

A másik és véleményünk szerint egy fantasztikusan szép online megemlékezési lehetőség, hogy ahogy minden évben több ezren elhelyezzük a birkenaui tábor sínpárjai között a kis fából készült emléktábláinkat, héberül „macevákat”, erre most egy online lehetőség van az alábbi linken: www.nevermeansnever.com

A linkre kattintás után, ki kell tölteni értelemszerűen az sorokat, majd megírni az üzenetet 300 karakterben, és végigmenni a nyilakon a webfelületen, majd ezután automatikusan megjelenik a kis saját emléktáblánk, és nem csak nekünk, hanem a többezer emlékezőével közösen.

Kérjük, ha egyelőre ilyen formában is csak, de tartsatok velünk az idén is, és emlékezzünk és emlékeztessünk, mert ez kötelességünk!

Szeretettel gondolunk mindenkire és vigyázzatok nagyon magatokra, és egymásra!

Az Élet Menete Alapítvány csapata

Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page