top of page

ÉLET MENETE INTERJÚSOROZAT: DR. TURCSÁNYI GABRIELLA


Kedves Barátaink!

Alapítványunk 18. éve működik Magyarországon, és nagyon sok barátunk és segítőnk állt mellénk azzal a céllal, hogy ki-ki a maga módján segítse munkánkat, célkitűzéseinket. A barátok, segítők között vannak orvosok, jogászok, egyházi képviselők, művészek, cégigazgatók, és a társadalom legkülönbözőbb rétegeiben dolgozó és tenni akaró jó emberek. Szeretnénk egy interjúsorozatban ezeket a személyiségeket bemutatni közösségi oldalunkon. Köszönjük szépen, hogy Ők a barátaink, és hogy számíthatunk rájuk.

Fogadjátok szeretettel az első beszélgetést, Dr. Turcsányi Gabriellával:

Mióta vagy alapítványunk közelében és anno miért csatlakoztál hozzánk?

Az első Meneteken még emlékezőként vettem részt, de ahogy „kinőtte magát” az esemény, és egyre többen vettek részt rajta, szükségessé vált az egészségügyi biztosítás megszervezése is. Mi pedig úgy tudunk ebben segíteni, hogy felajánlottuk a munkánkat.

Mit jut eszedbe először, ha az alapítványra gondolsz?

Emlékezni és emlékeztetni

Miért tartod fontosnak támogatni az alapítvány munkáját?

A gettóba zárt nagymamámért, a soha nem ismert nagyapáimért, és a családom túlélő tagjaiért….

Ez így kicsit patetikusan hangzik, de a lényeg benne van. Túlélők gyereke vagyok, mindig is tudtam, hogy ezt nem szabad hagyni feledésbe merülni.

Mit gondolsz arról a dologról, amilyen formában mi próbáljuk felhívni a figyelmet az emlékezés és az emlékeztetés fontosságára? Van e valami, amit az évek során úgy éreztél. hogy te máshogyan csinálnád?

Nagyon fontos, amit az alapítvány csinál, nem csak maga a Menet, hanem a többi rendezvény, a Vagonkiállítás, az oktatások is. Talán annyit változtatnék, hogy a Meneteken kevesebb, rövidebb lenne a beszéd – de azt hiszem, ezzel nyitott kapukat döngetek.

Hogyan tudod összeegyeztetni az önkéntességet a magánéleteddel? Szerencsére jól, soha nem volt kérdés, hogy ez egy fontos dolog. Ma már a fiam is velünk dolgozik évek óta, belenőtt ebbe.

Mi a legkedvesebb alapítvánnyal kapcsolatos élményed?

Ha lehet, rögtön kettőt mondanék: Az első, ahogy már említettem, hogy már a fiam is velünk dolgozik. Nagyon jó érzés látni, hogy természetes neki is, hogy részt vegyen ebben.

A másik egy csoportkép, ahol egy fotón szerepelhet az egészségügyi csapat Röhrig Gézával (én pedig közvetlenül mellette állhatok). Nagyon jól esett a kedvessége, főleg, miután nem idegen tőle a mentés.

Melyik a kedvenc projektünk és miért?

Egyértelműen a Budapesti Élet Menete.

Évek óta segíted a munkánkat, mit tud ilyen kitartóvá tenni?

Először is nagyon jó veletek dolgozni, öröm segíteni egy ilyen fontos projektet. Másodszor, teljesen magamévá tudom tenni a koncepciót, így semmi nehézséget nem okoz részt venni benne. Remélem, jövőre újra találkozunk.

Szerinted milyen területen tudnánk még fejlődni?

Talán annyiban, hogy egyre jobban be kell vonni a fiatalságot, és egyre inkább a jövőre koncentrálni.

Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page