top of page

FELHÍVÁSUNK A KRISTÁLYÉJSZAKÁVAL KAPCSOLATBAN


Az Élet Menete Alapítvány nemzetközi szervezete 2020. november 9-én, a Kristályéjszaka évfordulóján felhívást intéz a világ minden táján a helyi zsidó közösségekkel együttműködve azért, hogy egy világméretű kampány keretében együtt emlékezzünk az 1938. november 9-én történt borzalmakra, úgy, hogy a zsinagógákban és imaházakban égve hagyjuk a lámpákat november 9-ről 10-re virradó éjjelen.


Alapítványunk kezdeményezéséhez elsőkét csatlakozott Izrael Állam Nagykövetsége. Megkerestük továbbá a magyarországi zsidó közösségek vezetőit is, hogy minél több zsinagóga és imaház csatlakozzon kampányunkhoz. Reméljük sikerrel járunk és mindenhol a fény győzedelmeskedik a sötétség fölött.

Szervezetünk másik kezdeményezését már több napja hirdetjük közösségi oldalainkon, de most ismét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani.

Az alábbi linken, tegyétek meg, hogy ti is osszátok meg gondolataitokat a világgal, ahogy ezt Izrael Állam Magyarországi Nagykövete Yacov Hadas-Handelsman úr is megtette: https://kristallnacht.motl.org/


Az online kampányban való részvételhez magyar nyelvű útmutatót találtok itt, a közösségi oldalunkon, ha visszább mentek a felületen.

Köszönjük együttműködéseteket!

Commentaires


Legutóbbi hírek
Archívum
Keresés címkék alapján
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
bottom of page